Anna Netrebko v Salcburku. Přes den matkou, večer jako Mimi.

Hlavní hvězdou Salcburského festivalu je i letos ruská operní superstar Anna Netrebko, kterou při troše štěstí můžete v ulicích potkat se synem Thiagem v náručí. Den s velkým D ovšem nastává pro Annu právě dnes, kdy se večer ve Velkém Festspielhausu převtělí do role Mimi v napjatě očekávané premiéře nové inscenace Pucciniho Bohémy, v režii sedmatřicetiletého Itala Damiana Michieletta. Zatímco Annu byste i v její roli poznali hned, druhou polovinu hvězdného páru – Piotra Beczalu jako obrýleného Rodolfa – tedy nejspíš ne.
Lákavé je ale vůbec celé obsazení, například Musettou bude Nino Machaidze a Marcellem Massimo Cavalletti, diriguje Daniele Gatti. Tahle Bohéma přitom rozhodně není tradiční, třeba Paříž si můžete prohlížet na mapách Googlu.
Jak to celé dopadne? Pokud nejste zrovna v Salcburku, máte na dosah dvě možnosti, jak dnešní premiéru téhle Bohémy vidět. Buď dnes večer v přímém přenosu v pražském Biu Oko, anebo zítra večer na televizním kanále ZDF.
A tady je ještě záznam docela bouřlivé děkovačky po pondělní generálce nové salcburské Bohémy. Vypadá to, že to i dnes večer bude docela rachot!

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat


0 0 votes
Ohodnoťte článek
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments