Inscenace před českokrumlovskou točnou byla letos vyprodaná

Letošní sezona v plenérovém divadle v Českém Krumlově byla pro Jihočeské divadlo, jež je provozovatelem točny, nad míru úspěšná. Program se těšil přízni diváků i počasí. Včetně generálek vidělo letošní produkci téměř padesát pět tisíc diváků, představení byla z devadesáti devíti procent vyprodaná. Pro velký zájem byla proti původnímu plánu přidána čtyři představení Sluhy dvou pánů. Z osmdesáti pěti představení bylo kvůli počasí zrušeno pouze jediné. V těchto dnech začal předprodej vstupenek na příští sezonu.V roce 2015 úspěšné tituly Tři mušketýři, Rusalka a Sluha dvou pánů doplní před točnou hned čtyři premiéry. První z nich, která 11. června sezonu zahájí, bude činoherní titul Pes baskervillský v režii Petra Zelenky, operní diváci se mohou těšit na Bizetovu Carmen v režii Jany Kališové, baletní soubor připravuje inscenaci Labutího jezera v nové choreografii Attily Egerháziho a s novým představením přijde i soubor Malého divadla, který uvede dobrodružnou fantasy komedii Baron Prášil v režii Zdeňka Jecelína.

Po úspěšném létě před českokrumlovskou točnou se soubory Jihočeského divadla vracejí na domácí českobudějovické scény. Pro novou sezonu připravují sedmnáct premiérových titulů realizovaných nejen s místními stálicemi, ale také se zajímavými tuzemskými i zahraničními hosty. Z oper to bude třeba Figarova svatba a Aida, z muzikálů Zpívání v dešti, balet uvede Labutí jezero, z činohry je to premiéra divadelní adaptace Bambini di Praga nebo česká premiéra hry Poker Face od Petra Kolečka.

Zásadní budou koncem tohoto roku změny ve vedení divadla. Pozici ředitele opustí k poslednímu říjnu Jiří Šesták a nahradí jej Lukáš Průdek. Řada premiér se odehraje v Malém divadle a na Studiové scéně. Zahájení této sezony provází stavební práce související s rekonstrukcí části hlavní budovy a výstavbou nové scény, ukončeny budou v říjnu.

K zajímavým projektům divadla v nové sezoně patří Dětské studio Malého divadla zaměřené na tvůrčí a kreativní myšlení dětí, kuponová akce pro vysokoškolské studenty, jejíž cílem je rozšířit řady stálých diváků, představení Blackout s besedami s energetiky, které jsou primárně určeny studentům středních škol či čtyřletý mezinárodní projekt PLATFORM shift+ podporující divadelní tvorbu pro malé diváky. Jihočeské divadlo se také letos zapojí do mezinárodní Noci divadel, která se uskuteční 15. listopadu.

Foto archiv

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]