Soutěž Opery Plus: Film “The Opera House”

Milí čtenáři,

v rámci festivalu Film a architektura, který probíhá od 29. 9. září do 5. října 2018 se bude promítat film THE OPERA HOUSE. Jedná se o českou premiéru, která bude uvedena v kině Světozor v sobotu 29. září od 20.30 hodin.

Dovolujeme si tímto vyhlásit soutěž o vstupenky na toto promítání. Z těch, kdo správně zodpoví soutěžní otázku, budou vylosováni dva soutěžící a každý z nich obdrží dvě volné vstupenky na uvedenou premiéru.

Soutěžní otázka zní: Která česká hudební osobnost poprvé sólově účinkovala v Metropolitní opeře a v kterém roce?

Soutěž bude uzavřena ve středu 26. září 2018 ve 12:00 hodin.

Své odpovědi nám zasílejte na adresu [email protected] a email nadepište titulkem „Soutěž MET“.

Anotace k filmu:

Susan Froemke (USA, 2017, 108 min., EN + EN)
PREMIÉRA

Fascinující éru kulturního a urbanistického přerodu New Yorku v 50. a 60. letech minulého století mapuje nový film The Opera House. Filmová kronika oceňované dokumentaristky Susan Froemke připomíná 50 let od chvíle, kdy se slavná Metropolitní opera v roce 1966 přestěhovala do svého současného sídla v Lincolnově centru. Nezachycuje pouze znovuzrození newyorského operního svatostánku, ale i samotného města a jeho tehdejších obyvatel. Prostřednictvím výpovědí těch, kteří pamatují otevření nové honosné scény, archivních záznamů i památných pěveckých vystoupení se před diváky probouzí fascinující epocha americké kultury i politiky. Od ďábelských plánů nevybíravého urbanisty Roberta Mosese, který kvůli svému projektu nechal srovnat se zemí celou čtvrť, přes působivý projev prezidenta Eisenhowera až po Antonia a Kleopatru v podání sopranistky Leontyne Price, s níž nová éra Metropolitní opery začala.

Více informací naleznete na Facebooku či stránkách www.filmarchitektura.cz.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]