Dnes odstartoval Maraton hudby s Magdalenou Koženou a Simonem Rattlem

Přes tři stovky interpretů vystoupí na desítkách míst v Brně při festivalu Maraton hudby. Začal dnes v podvečer, potrvá do neděle. Festival nemá žánrové ohraničení, nabízí vše od opery přes rock až po taneční hudbu a alternativu. K zajímavostem patří koncerty buskerů, tedy pouličních hudebníků v kulisách pokojíků pod širým nebem, které navrhla umělkyně Kateřina Šedá.
Festival Maraton hudby Brno 2020 (zdroj FB)

Prvními festivalovými interprety byli dnes v “ložnici” na Jakubském náměstí Pavel Fischer a Jakub Jedlinský. V pátek a sobotu ožijí i další pokoje na různých místech v centru města, třeba “obývák” na Šilingrově náměstí nebo “kuchyně” a “špajz” na Malinovského náměstí.

Cílem festivalu je ukázat Brno jako město, které žije hudbou. Jednotlivá vystoupení, placená i volně přístupná, se konají na náměstích, v klubech a divadlech, ale také třeba v kabaretu, knihkupectví a sklepení.

Magdalena Kožená a sir Simon Rattle (archiv OP)

Dnešní pozdně večerní vystoupení pěvkyně Magdaleny Kožené s manželem Simonem Rattlem za klavírem ve vile Tugendhat bylo vyprodané za minutu, uvedla mluvčí Turistického informačního centra Adéla Nováková. I proto připravili organizátoři internetový přenos.

Podobně jako v minulých letech je součástí festivalu nedělní pianoštafeta v pasáži Alfa a “nekonečné varhany” v jezuitském chrámu. Zpestřením je přehlídka flašinetářů a série divadelních představení pod širým nebem. 

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat


5 1 vote
Ohodnoťte článek
Subscribe
Upozornit na
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments