Pražská konzervatoř pořádá mezinárodní klavírní kurzy

Ve dnech 2. až 11. července 2019 pořádá Pražská konzervatoř 11. ročník Mezinárodních letních klavírních kurzů. Letošními lektory budou klavíristé Ivo Kahánek, Avedis Kouyoumdjian, Milan Langer a Michal Rezek.
Ivo Kahánek, Michal Rezek, Avo Kouyoumdjian, Milan Langer – Lektoři MLKKPK 2019 (zdroj PK)

Mistrovské klavírní kurzy jsou otevřeny všem zájemcům od 11 let věku výše, žákům i pedagogům uměleckých škol, studentům konzervatoří i vysokých škol, amatérům i profesionálům, aktivním i pasivním účastníkům. Jsou součástí projektu komplexní péče Pražské konzervatoře o mladé talentované klavíristy, který zahrnuje mezinárodní soutěžní přehlídku laureátů klavírních soutěží od 12 do 18 let Mladý klavír Pražské konzervatoře, samostatný koncert laureátů této přehlídky a jejich aktivní účast na letních klavírních kurzech, která je součástí jejich ocenění. Těmto laureátům, ale i všem ostatním aktivním účastníkům, se v pěti lekcích desetidenního intenzivního kurzu dostane plné péče špičkových klavírních pedagogů-koncertních umělců a jejich nově nabyté zkušenosti mohou být zúročeny vystoupením na některém ze tří veřejných koncertů na závěr kurzů. Kurzy proběhnou v hlavní budově Pražské konzervatoře Na Rejdišti.

Dne 2. července 2019 v 19:30 hodin proběhne zahajovací koncert kurzů v Koncertním sále Pražské konzervatoře Na Rejdišti, na kterém vystoupí mimořádně talentovaná čtrnáctiletá ukrajinská klavíristka Anna Nebaba, laureátka Mladého klavíru Pražské konzervatoře 2018 a držitelka Mimořádné ceny poroty „Talent Mladého klavíru 2018“, laureátka řady dalších mezinárodních klavírních soutěží.

Koncerty účastníků kurzů jsou plánovány na 10. července 2019 v 18:00 hod ve Dvořákově muzeu (Ke Karlovu 20) a 11. července 2019 v 18:00 hod. ve Smetanově muzeu (Novotného lávka 1). Závěrečný koncert nejlepších účastníků kurzů připadá na 12. července 2019 v 17:00 hod. v Koncertním sále Pražské konzervatoře.

Mohlo by vás zajímat


Komentáře. Respektujte prosím pravidla diskuze.

Please Login to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Upozornit na