Prokofjevova opera Ohnivý anděl i loutkové divadlo pro děti

V neděli 8. listopadu jsou na programu divadelního festivalu Ostrava v Praze hned dvě představení. V 10.30 je v Divadle v Celetné pro malé i velké přichystaná rozpustilá pohádka Vlku, dobré chutnání! v podání Divadla Loutek Ostrava. V 19.00 přijde jeden z vrcholů festivalu – opera Sergeje Prokofjeva Ohnivý anděl, kterou na scéně Státní opery uvede soubor Národního divadla moravskoslezského.

Fascinující operní mystérium Ohnivý anděl je považováno za jedno ze stěžejních operních děl dvacátého století. Mysteriózní příběh o rytíři Ruprechtovi a Renatě, dívce posedlé vidinou ohnivého anděla, vychází ze stejnojmenného románu Valerije Brjusova. „Prokofjevova opera je výjimečná nejen svým originálním námětem s mystickými a magickými prvky, ale především strhujícím hudebním jazykem. Svou neuchopitelností a otevřeností je výzvou pro režiséra i jeho tvůrčí tým,“ říká režisér Jiří Nekvasil. Hlavní role posedlé Renaty se ujme Iordanka Derilova, rytíře Ruprechta ztvární Martin Bárta. V dalších rolích vystoupí například Yvona Škvárová, Eliška Weissová, Gianluca Zampieri, František Zahradníček, Martin Gurbaľ či Petr Sýkora.

Divadelní přehlídka Ostrava v Praze probíhá od 4. do 15. listopadu a nabízí šest inscenací od činohry přes operu až po loutkové divadlo.

Více na www.ostravavpraze.eu  a na www.facebook.com/festivalostravavpraze

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]