Pražský filharmonický sbor v oratoriu Miloše Boka s Českou filharmonií a Manfredem Honeckem

Pražský filharmonický sbor vystoupí 9., 10. a 11. března 2016 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina s Českou filharmonií a jejím hlavním hostujícím dirigentem Manfredem Honeckem. Společně provedou oratorium Miloše Boka (*1968) Apokalypsa v Kamenické Stráni. Pražský filharmonický sbor a Českou filharmonii doplní Kühnův dětský sbor.

Dvoudílné oratorium Apokalypsa v Kamenické Stráni pro smíšený a dětský sbor, velký orchestr a varhany bylo dokončeno v roce 2012 a na koncertu zazní jeho první část. Dílo je součástí rozsáhlé oratorní trilogie, kterou kromě Apokalypsy tvoří Skřítkové z Křinického údolí a Svatá Zdislava. Podobně jako v těchto a některých dalších dílech čerpal skladatel inspiraci mj. v krajině a místopisu severních a západních Čech.

Jedním ze čtveřice sólistů v Bokově oratoriu je člen Pražského filharmonického sboru, tenorista Miloslav Pelikán; ostatních sólových partů se ujali Liana Sass (soprán), Jana Hrochová (mezzosoprán) a Jozef Benci (bas). Skladbu s Pražským filharmonickým sborem nastudoval jeho hlavní sbormistr Lukáš Vasilek. Oratorium zazní v rámci abonentního koncertu České filharmonie, v jehož první části orchestr uvede Mozartovu Symfonii č. 39 Es dur.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]