Čerstvá debutantka v Opeře v Houstonu Maida Hundeling a Magnus Vigilius 3x v brněnské Tosce

Festival Janáček Brno 2016 se sice poslední festivalovou „ozvěnou“ v neděli definitivně uzavřel, nicméně pofestivalové zklidnění je skutečně pouze zdánlivé. Janáčkova opera momentálně žije v očekávání návratu sopranistky s tuniskými kořeny Maidy Hundeling, v Brně velmi známé, a dánského tenoristy Magnuse Vigiliuse, který výrazně upoutal svým výkonem v roli Borise v Kátě Kabanové. 6., 8. a 13. listopadu vystoupí tito dva skvělí pěvci v titulních rolích v Pucciniho Tosce v režii Jiřího Heřmana a pod taktovkou Ondreje Olose. V roli Kostelníka se blýskne čerstvý jubilant Richard Novák.

Giacomo Puccini: Tosca - ND Brno 2015
Giacomo Puccini: Tosca – ND Brno 2015 (zdroj NDB)

„Mám brněnskou Tosku velmi ráda. Byť se příběh prolíná s příběhem Marie Callas, dostala jsem příležitost hrát svou vlastní Tosku se všemi finesami, které v ní cítím. Konfrontace s Marií Callas mi ale otevřela další pohledy na tuto roli, inspirovala jsem se jejím přístupem k životu, aniž bych byla nucena ji nějak imitovat nebo se snažit zpívat tuto roli jako ona. Takže je to zase trochu jiná Tosca a myslím, že velmi zajímavá,“ svěřila se Maida Hundeling.

Maida Hundeling (zdroj NDB)
Maida Hundeling (zdroj NDB)

A co na to Magnus Vigilius? „Viděl jsem zdejší produkci na jaře a byl jsem ohromen krásou scény a režie. Všechny, kteří tuto produkci ještě neviděli, opravdu srdečně zvu.“

Magnus Vigilius (zdroj NDB)
Magnus Vigilius (zdroj NDB)

Naši recenzi brněnské inscenace Tosky z května 2015 najdete zde.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat