Dvořákova Praha se přizpůsobuje novým plošným opatřením vlády

V reakci na nová protiepidemická opatření vlády České republiky vyhlášená dne 23. července 2020 oznamuje festival Dvořákova Praha, že díky dispozicím využívaných sálů není nucen zasahovat do současného způsobu online prodeje vstupenek.
Renaud Capuçon, Česká filharmonie, Semjon Byčkov – Dvořákova Praha 2019 (foto Petra Hajská)

Při plném respektování aktuální situace a nařízení ministerstva zdravotnictví pokračujeme v přípravě festivalu a také v prodeji vstupenek prostřednictvím webových stránek. Vzhledem k tomu, že Rudolfinum lze rozdělit do 2 sektorů a jsme schopní technicky zajistit, aby se publikum z těchto dvou sektorů při příchodu do sálu a ani později nepotkalo, zachováme kapacitu těchto koncertů na počtu 1000 míst. Koncerty pořádané na jiných místech kapacitně odpovídají novým nařízením. Všechny aktuálně prodané vstupenky proto zůstávají v platnosti.

„Pochopitelně uděláme naprosté maximum pro to, abychom od 4. do 20. září mohli potěšit skvělými uměleckými zážitky co nejvíce milovníků klasické hudby. Vycházíme z toho, že i v takové době, a možná právě v takové době, plné nepříjemných a obtížných změn potřebují lidé živou kulturu a hudebníci své živé publikum,“ řekl programový ředitel festivalu Jan Simon.

Dvořákova Praha pokračuje za podpory Ministerstva kultury České republiky, magistrátu a vedení hlavního města Prahy i Karel Komárek Family Fundation a mnoha našich mecenášů v přípravách festivalu a velmi si vážíme toho, že tato přízeň je stálá navzdory epidemiologické situaci,“ uvedl ředitel pořadatele festivalu Akademie klasické hudby Robert Kolář.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat


0 0 votes
Ohodnoťte článek
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments