Adventní program NDM završí koncert Maidy Hundeling

Národní divadlo moravskoslezské poslední adventní neděli 20. prosince 2020 oslaví koncertem „Maida Hundeling v ostravské opeře,“ kde zazní výběr árií z oper Guiseppa Verdiho a Richarda Wagnera. Divadlo dále v rámci svého adventního programu nabídne koncerty Ostrava Brass Quintetu a souboru Musica a tre.
Maida Hundeling (foto Catherine Pisaroni)

Dnes, ve středu 9. prosince, v rámci cyklu komorních koncertů Národního divadla moravskoslezského uslyšíte hudbu baroka a klasicismu v podání uskupení Musica a tre ze slavnostního sálu Josefa Kobra v Divadle Jiřího Myrona. Od 18:30 hodin si na Youtube kanálu NDM můžete poslechnout houslistku Halinu Františákovou, klavíristku Elišku Novotnou a hráčku na Panovu flétnu Liselotte Rokyta. Koncert bude na YT NDM k dispozici trvale.

Dalším hudebním předvánočním online počinem bude už v neděli 13. prosince v 18:30 koncert Ostrava Brass Quintet a jeho hostů. Večer s příznačným názvem Vánoční muzika nabídne například skladby české (A. V. Michny z Otradovic) nebo vánoční melodie světové. Jako host vystoupí sopranistka Veronika Rovná, slovem provede Jan Fišar.

Německá sopranistka Maida Hundeling na závěr adventního obdobíza doprovodu orchestru opery NDM zazpívá čtveřici árií z oper Giuseppa Verdiho a Richarda. Online koncert můžete sledovat 20. prosince v 18:30 hodin na Youtube kanálu NDM. Pokud nestihnete premiéru, koncert si budete moci poslechnout až do 2. ledna 2021. Orchestr opery NDM bude řídit Marek Šedivý, slovem doprovodí Jiří Vejvoda.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat


0 0 votes
Ohodnoťte článek
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments