Český národní symfonický orchestr a The Jeremy Winston Chorale dnes zahájí Prague Proms

Koncert s názvem Pop Divas s Českým národním symfonickým orchestrem (ČNSO), americkým sbormistrem Jeremy Winstonem a sólisty sboru Jeremy Winston Chorale dnes v Obecním domě zahájí 20. ročník festivalu Prague Proms. Do 26. září festival pořádaný ČNSO představí 13 multižánrových koncertů. Nebudou chybět oblíbené filmové melodie, klasická hudba či jazz. Na pódiích se vystřídají dirigenti Steven Mercurio a Marcello Rota, pěvec Richard Troxell nebo herec Jan Cina. Koncerty se budou konat v Obecním domě, v klubu The Loop Jazz Club, kostele sv. Šimona a Judy, Anežském klášteře a Aule ČZU ve Suchdole.
The Jeremy Winston Chorale (zdroj The Jeremy Winston Chorale)
The Jeremy Winston Chorale (zdroj The Jeremy Winston Chorale)

Po koncertu Pop Divas s programem popové hudby od 80. let až po současnost bude 24. června následovat Hollywood Night, tentokrát s programem sestaveným převážně z přání posluchačů. Oblíbené hollywoodské melodie nastuduje s ČNSO šéfdirigent Steven Mercurio. Poté přijde 28. června na řadu koncert Broadway Lights Vol. II, na kterém ČNSO, Mercurio, tenorista Richard Troxell a sólisté sboru Jeremy Winston Chorale vzdají hold zesnulému dirigentovi Carlu Davisovi jeho oblíbenými muzikály.

Po prázdninách bude Obecní dům hostit diváky vyhledávaný koncert Reviens Bébel!. Pod taktovkou italského dirigenta Marcella Roty zazní 17. září slavné filmové hity Vladimira Cosmy a Ennia Morriconeho, které neodmyslitelně patří k herci Jeanu-Paulu Belmondovi.

Do Prahy také přicestuje mladá francouzská trumpetistka Lucienne Renaudin Vary, aby s Komorními sólisty ČNSO zahrála v Anežském klášteře. Ojedinělé projekty nabídnou vokální formace Skety a Nordic Brass Ensemble, který tvoří přední dechoví hráči nejlepších symfonických orchestrů ve Skandinávii.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat


0 0 votes
Ohodnoťte článek
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments