Špačková a Al-Ashhab reprezentují Českou republiku v Čajkovského soutěži

Na Čajkovského mezinárodní hudební soutěži v Moskvě reprezentují Českou republiku dva mladí hudebníci: Michaela Špačková v oboru fagot a Milan Al-Ashhab v oboru housle.
Michaela Špačková (zdroj FB)

V Rusku právě probíhá prestižní mezinárodní hudební soutěž Pjotra Iljiče Čajkovského. Soutěžícími, kteří letos reprezentují Českou republiku jsou fagotistka Michaela Špačková a houslista Milan Al-Ashhab. Oba reprezentanti postoupili do soutěžního semifinále.

Během tohoto týdne proběhlo první kolo soutěže v kategoriích klavír, housle, zpěv, dřevěné a žesťové nástroje. Výkony soutěžících byly přenášené televizním kanálem Medici.tv.

Michaela Špačková se v prvním kole představila s díly Pjotra Iljiče Čajkovského (Nokturno č. 4 ze Šesti kusů pro klavír op. 19 v úpravě pro fagot) a Wolfganga Amadea Mozarta (Koncert pro fagot B dur KV191/186е). Její skvělé výkony jsou zdokumentovány ZDE.

Milan Al-Ashhab (archiv OP)

Do druhého kola se dostal i Milan Al-Ashhab, který přednesl Etudu č. 6 pro sólové housle “Poslední růže léta” Heinricha Wilhelma Ernsta, Paganiniho Capriccia č. 9 a 24 ze slavného opusu 1 pro sólové housle, Chaconne z Partity č. 2 d moll, BWV 1004 Johanna Sebastiana Bacha a Čajkovského Valse-scherzo, op. 34. Jeho soutěžní výkon můžete sledovat ZDE.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat