PKF – Prague Philharmonia se vrací na koncertní pódia

Na pódia se PKF - Prague Philharmonia vrací po vynucené pauze prvním živým koncertem letošní řady Lobkowicz abonmá, který se uskuteční již 16. června 2020 a tradičně proběhne v Lobkowiczkém paláci na Pražském hradě. Lobkowicz abonmá je speciální donátorskou abonentní řadou. PKF – Prague Philharmonia se tak při návratu na koncertní pódia setká právě s těmi, bez jejichž podpory by bylo fungování orchestru, zvlášť v dobách krize, mnohem náročnější.
Anna Paulová (foto Christian Ruvolo)

Hudba vždy byla a stále je pro náš rod velmi důležitá. Proto nás nesmírně těší, že po kratší pauze můžeme veřejnost přivítat v prostorách Lobkowiczkého paláce právě na koncertě další řady Lobkowicz abonmá PKF – Prague Philharmonia,” uvádí William Lobkowicz.

Podpory a věrnosti našich donátorů a partnerů si velmi vážíme a těšíme se na toto první osobní setkání po mnoha týdnech. Neméně se však těšíme i na pravidelná setkávání po letních prázdninách ve 27. sezoně, ve které našim posluchačům připravíme nevšední hudební zážitky,” říká Kateřina Kalistová, ředitelka PKF – Prague Philharmonia.

Orchestr povede 16. června koncertní mistr a umělecký vedoucí PKF – Prague Philharmonia Jan Fišer, jako sólistka se představí mladá talentovaná klarinetistka Anna Paulová.

Otevře jej Serenáda pro smyčcový orchestr op. 20 britského skladatele, pozdního romantika Edwarda Elgara. Večeru však bude dominovat hudba vídeňského klasicismu, která je pro orchestr klíčovou částí repertoáru. Koncert pro klarinet a orchestr A dur KV 622 Wolfganga Amadea Mozarta je jediným géniovým dílem pro tento nástroj, o to větší oblibě se však těší. Půvaby tohoto elegantního koncertu provede Anna Paulová, laureátka Pražského jara 2015, držitelka zlaté medaile z Vienna International Music Competition 2019 a semifinalistka soutěže ARD v Mnichově, která momentálně studuje u legendární Sabine Meyer. Jako poslední zazní rozjasněná Symfonie č. 15 D dur „bezdětného otce symfonie“ Josepha Haydna, v jehož tvorbě nalezneme více než stovku děl tohoto žánru. Součástí programu bude tradiční přednáška o Lobkowiczkých sbírkách umění, tentokrát vedena Lucii Vojtíškovou.

PKF – Prague Philharmonia tímto koncertem předznamená svou již 27. koncertní sezonu. Oficiálně ji zahájí 14. října 2020 v Rudolfinu pod taktovkou  dirigenta Marcela Lehningera ve spolupráci s klavíristou Olli Mustonenem.

V rámci této sezony, jíž chce orchestr „Prolomit ticho“, přinese program v pěti koncertních řadách. Kromě Lobkowicz abonmá nabídne orchestrální a komorní cyklus, soudobou hudbu i koncerty pro děti.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat