Novinková CD: Hudba barokní i soudobá

Vydavatelství Animal Music připravilo pro milovníky hudby několik nových titulů. Posluchači se mohou těšit na pozdně barokní hudbu hranou na dobové nástroje v podání legendárního souboru Musica Antiqua Praha či soudobou orchestrální hudbu Marka Ivanoviće pro hudebně-taneční představení Kniha džunglí.
Kniha džuglí (foto Jakub Červenka)
Kniha džuglí (foto Jakub Červenka)

Album Musica Antiqua Praha: Music of the High Baroque in Prague vyjde 31. března a obsahuje dosud nevydané premiérové nahrávky vrcholně barokní hudby z archivů pražského křižovnického kláštera v provedení souboru Musica Antiqua Praha na dobové nástroje pod vedením Pavla Klikara. S časovým odstupem 26 let přináší album symbolickou tečku za činností tohoto souboru.

26. května 2023 vyjde album Marko Ivanović: Kniha džunglí. Původní hudba z divadelní hudebně-taneční adaptace Kiplingovy Knihy džunglí, která vznikla ve spolupráci Divadla bratří Formanů, tanečního souboru Dekkadancers a České filharmonie. Hlavními autory jsou režisér a výtvarník Matěj FormanMarko Ivanović, který je autorem hudby a zároveň dirigentem. Kritikou i diváky oceňované představení v produkci divadla Jatka78 se 28. května 2023 po roce opět vrátí na svou domovskou scénu, do Azylu78, kde bude odehráno v 22 reprízách.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat


0 0 votes
Ohodnoťte článek
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments