Skladatel filmové hudby Jan P. Muchow rozezvučí Dřevník

Jeden z nejvýraznějších českých hudebníků, skladatelů a producentů Jan P. Muchow vystoupí spolu s dalšími interprety v sále Dřevník v broumovském klášteře v rámci festivalu Tre Fest.
Jan P. Muchow v broumovském klášteře (foto Sára Valášková)
Jan P. Muchow v broumovském klášteře (foto Sára Valášková)

Samotáři, Šeptej, Jedna ruka netleská, Václav… To je jen malý výběr z filmů, k nimž se pojí jméno Jana P. Muchowa, držitele čtyř ocenění Český lev za nejlepší filmovou hudbu. Jeho popularita začala raketově stoupat hned z kraje 90. let, kdy založil skupinu Ecstasy of Saint Teresa, hvězdu tehdejší hudební scény. Přestože se před ním otevírala možnost jak hudební, tak herecké dráhy, rozhodl se ve své kariéře nakonec věnovat komponování hudby. Během dvaceti let složil filmovou hudbu k více než třiceti filmům.

V Broumově vystoupí Jan P. Muchow v sobotu 15. dubna v sále Dřevník v doprovodu pětice známých hudebníků a jedné herečky. Muchowovu hudební produkci doprovodí pod hlavičkou The Antagonists Ema Brabcová (Luno, Khoiba), Václav Havelka (Please The Trees), Marek Doubrava (Hm…, ex Tatabojs), Jan Janečka (Southpaw, Republic Of Two, Luno), Marie Dorazilová (PKF – Pražská filharmonie, Krása Quartet) a Jenovéfa Boková. Návštěvníci Tre Festu se mohou ponořit do dnes již legendárních skladeb jako jsou Lucky Boy z filmu Samotáři, temnou baladu Lay Down ze snímku Ve stínu, aktuální Cowboy of The River z Teorie tygra nebo westernovskou Out of Shadow z polského filmu Yuma.

V sále Dřevník vystoupí rovněž uskupení Manon Meurt, na jejichž deskách spolupracoval právě Jan P. Muchow. Pod hlavičkou stylů shoegaze/post-rock/dream pop se skrývá krása, hluk i jemné chvění. Manon Meurt každým koncertem překračují svůj shoegaze stín a zhmotňují se v prostoru plném intimních emocí, křehkosti a zranitelnosti. Rakovnické kvarteto ve složení Kateřina Elznicová, Kryštof Korčák, David Tichý a Jiří Bend s lehce dekadentním názvem, nechávajícím umírat Nezvalovu osudovou lásku, je vnímáno jako už etablovaná formace domácí nezávislé scény.

Hudební festival Tre Fest se koná v rámci hudebních rezidencí „Hortus Musicalis Broumov – rezidence, kulturní výměna, komunita“. Znamená to, že Jan P. Muchow setrvává v Broumově celý měsíc, aby zde tvořil a také spolupracoval s místními – například Jan P. Muchow se chystá navázat studiovou spolupráci s místí skupinou Kluci. Bude zde pak pracovat na vlastních projektech (například na hudbě k seriálu Kriminálka Anděl) a skládat hudbu inspirovanou broumovským prostředím.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat


0 0 votes
Ohodnoťte článek
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments