Světová premiéra cyklu Monodie 2.0 je kvůli nemoci v ansámblu přesunuta

Z důvodu nemoci v ansámblu musel být plánovaný koncert cyklu Monodie 2.0 na festivalu Lípa Musica přesunut na nový termín. Světová premiéra tohoto hudebního projektu skladatelky, klavíristky a zpěvačky Beaty Hlavenkové se uskuteční v semilské Fabrice 1861 v pondělí 30. září. Vstupenky na koncert zůstávají v platnosti.
Beata Hlavenková (foto Anežka Horová)
Beata Hlavenková (foto Anežka Horová)

„Všechny nás velmi mrzí, že musíme koncert odložit, na premiéru Monodie 2.0 se těšíme už dva roky. Snažili jsme se však co nejrychleji zajistit nový termín, abychom návštěvníky o tento hudební zážitek nepřipravili“ uvádí ředitel festivalu a zároveň jeden z interpretů Martin Prokeš.

Monodie 2.0 je nový hudební cyklus skladatelky Beaty Hlavenkové, který vznikl ve spolupráci s festivalem Lípa Musica. Na projektu se kromě Hlavenkové podílejí další významní hudebníci, klarinetista Vojtěch Nýdl, kytarista Kirill Yakovlev, trumpetista Oskar Török a členové Pavel Bořkovec Quartetu, jehož violista Matěj Kroupa stojí také za hudebním aranžmá cyklu. Dramaturgie básnického bloku se ujal básník Janek Růžička, jeho verše zazní spolu s texty dalších autorů, které pro tento koncept pečlivě vybral.

Prvotní inspirací pro Cyklus Monodie 2.0 bylo album L.I.T.A.N.I.E.S Nicholase Lense a Nicka Cavea. Hlavenková, původně inspirovaná myšlenkou vytvořit jakýsi remake této desky, se rozhodla vytvořit originální hudbu, která je reinterpretací monodie, hudební formy z počátku 17. století, jež je charakteristická těsným propojením textu s jednohlasým zpěvem a akordickým doprovodem. Odtud také název Monodie 2.0.

Vstupenky zakoupené na původní termín koncertu zůstávají v platnosti. Organizátoři festivalu děkují za pochopení a těší se na všechny návštěvníky v novém termínu.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat


0 0 votes
Ohodnoťte článek
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments