Zuzana Marková a Simone Piazzola

Česká sopranistka Zuzana Marková a italský barytonista Simone Piazzola nabídnou v Praze árie a dueta ze slavných italských oper. Nebude chybět ani scéna Violetty a Giorgia Germonta z Verdiho opery La traviata, v níž se oba mladí umělci již potkali na jevišti – na jaře 2017 v Palermu.
Zuzana Marková (zdroj ProArt)

U nás takřka neznámá, v zahraničí velmi úspěšná Zuzana Marková narychlo zastoupila v únoru 2014 nemocnou sopranistku v marseillské opeře, a to jako Lucia di Lammermoor. Portál Forum Opera reagoval výrokem „Zrodila se hvězda“… a od té doby je pěvkyně zvána domnoha operních domů v Itálii, Švýcarsku, Francii a Německu.

Italský barytonista Simone Piazzola vyhrál v roce 2013 druhou cenu v prestižní soutěži Plácida Dominga Operalia. Letos třiatřicetiletý pěvec debutoval v roce 2014 v milánské La Scale (Luna, Trubadúr), v roce 2016 ve Vídeňské státní opeře (Amonasro, Aida) a v roce 2017 v londýnské Covent Garden (Posa, Don Carlo) a v newyorské Metropolitní opeře (Marcello, Bohéma), kam se vrací v téže roli v listopadu a prosinci 2018. 

 

ZUZANA MARKOVÁ & SIMONE PIAZZOLA
5. listopadu 2018, 19.30

Smetanova síň Obecního domu Praha
Symfonický orchestr hl. města Prahy FOK
Francesco Ivan Ciampa – dirigent 

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat