Poslední koncert festivalu Za poklady Broumovska v podání sboru Jitro

Na posledním srpnovém koncertě festivalu Za poklady Broumovska vystoupí královéhradecký dětský sbor Jitro pod vedením sbormistra Jiřího Skopala.
Dětský sbor Jitro, Jiří Skopal (foto Zdeněk Chrapek)

Na dvojici posledních mimořádně divácky úspěšných koncertů festivalu Za poklady Broumovska souborů Prague Cello Quartet v Božanově a Pražského žesťového souboru a varhaníka Aleše Bárty v Broumově naváže poslední srpnový koncert v podání královéhradeckého dětského sboru Jitro. Pod vedením sbormistra Jiřího Skopala vystoupí v sobotu 29. srpna od 18 hodin v klášterním kostele sv. Vojtěcha v Broumově.

Královéhradecký dětský sbor Jitro pravidelně koncertuje v USA (13 turné, 217 koncertů), Japonsku (6 turné), Číně (2 turné) i ve většině zemí Evropy (2400 koncertů). V průběhu let zvítězil soubor na 27 uznávaných mezinárodních soutěžích a natočil několik desítek CD. Zahraniční i naše odborná kritika hodnotí Jitro jako jeden z nejlepších dětských sborů světa a označuje ho za klenot české kultury. Organizátoři festivalu se rozhodli závěrečným koncertem představit špičkové těleso i na Broumovsku – koncert se z původního místa konání v Ruprechticích přesouvá do klášterního kostela sv. Vojtěcha v Broumově.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat


5 1 vote
Ohodnoťte článek
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments