Nové CD Kateřiny Kněžíkové pokřtí Soňa Červená

Sopranistka Kateřina Kněžíková je jednou z nejperspektivnějších pěvkyní mladé generace, která se vedle opery stále častěji věnuje koncertnímu repertoáru, ve kterém dosahuje úspěchů nejen doma, ale převážně v zahraničí. Kateřina nyní vydává své druhé profilové album Fantasie za klavírního doprovodu Davida Švece.
Kateřina Kněžíková (zdroj Kateřina Kněžíková)
Kateřina Kněžíková (zdroj Kateřina Kněžíková)

Na koncertu Kateřiny Kněžíkové Fantasie, který se uskuteční 11. listopadu 2021 v Kostele sv. Šimona a Judy budou mít diváci jedinečnou příležitost uslyšet písně v podání obou interpretů poprvé a být dokonce součástí slavnostního křtu CD Fantasie, které pokřtí dáma nejpovolanější, operní pěvkyně Soňa Červená.

Fantasie přináší písně pro Kateřiny kariéru zásadní. „Na jedné straně stála touha představit posluchačům písně, které znamenaly pro můj pěvecký vývoj na začátku mého studia zásadní roli. A jsou také důvodem, proč se k písňovému repertoáru stále vracím. Když jsem se jednotlivými skladbami probírala a stavěla jsem je do světla fungujícího a svébytného programu, začala ke mně promlouvat jejich barevnost. Byla to zajímavá cesta a věřím, že tu paletu barev, byť ve velmi klasickém repertoáru, posluchači uvidí a uslyší také. Naše CD jsem pojmenovala Fantasie, což dokonale podtrhuje celou dramaturgickou linku,“ říká sopranistka Kateřina Kněžíková.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat


0 0 votes
Ohodnoťte článek
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments