Cirk La Putyka a Janáčkova filharmonie Ostrava vystoupí spolu

Janáčkova filharmonie Ostrava připravuje dva koncerty, na kterých vystoupí s Cirkem La Putyka. Představení jsou na programu 26. a 27. října 2022 v ostravské Aule Gong. Pod taktovkou dirigenta Joela Hány nabídnou mimořádné spojení orchestru s činohrou a novým cirkusem.
Janáčkova filharmonie Ostrava, Cirk La Putyka (zdroj Janáčkova filharmonie Ostrava)
Janáčkova filharmonie Ostrava, Cirk La Putyka (zdroj Janáčkova filharmonie Ostrava)

“V Gongu si už naši posluchači měli možnost vychutnat písně a skladby nejrůznějších interpretů, se kterými jsme vystoupili. Hudbu se snažíme uchopit vždy novým způsobem a tím jim připravit jedinečný zážitek,“ uvedl ředitel Janáčkovy filharmonie Ostrava Jan Žemla.

Představení Up End Down Symphony, které Janáčkova filharmonie nazkoušela společně s Cirkem La Putyka, přináší pohled na cestu člověka od narození po smrt. Křižovatka žánrů propojí různé prvky a motivy: ulice, nebe a země, narození a smrti, vzpomínky a přítomnosti, úsměvu a slz, vzletů a pádů.

Režisér a principál Cirku La Putyka Rostislav Novák řekl, že představení je pro něj velmi osobní. “Jednu z hlavních rolí v něm totiž hraje můj táta. Je asi nejdivadelnější z toho, co jsme uvedli. Zároveň je jedním z nejriskantnějších. Akrobati budou vyskakovat do výšky sedmi až devíti metrů, podle náročnosti triku,” dodal.

Souhra orchestru s akrobaty bude podle něj velmi důležitá. “Hudebníci se nemůžou držet jen not, ale musí sledovat akci na pódiu, nejsme schopni pokaždé skočit salto na milimetr a sekundu stejně,” vysvětlil.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat


0 0 votes
Ohodnoťte článek
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments