Brno Contemporary Orchestra zve na hudební večeři. Vařit bude skladatel a dirigent Ondřej Adámek
Dobrá kuchařka či kuchař znají spoustu receptů a postupů, nepochybně zkouší i nové, případně dodávají jiné koření, ale nevaří jen podle nich, protože pak by uvařili jídlo, jehož autorem je někdo jiný. Stejně tak se to má i s hudbou. Existují miliony skladatelů a skladatelek, kteří komponují podle osvědčených receptů a postupů, ale je jen několik autorů, kteří dokáží uvařit jedinečnou kompozici. Mezi ně nepochybně patří i skladatel Ondřej Adámek, jehož tvorba, ale i osobnost se stane hlavní součástí dalšího koncertu z cyklu Auskultace souboru Brno Contemporary Orchestra, tentokrát s podtitulem Gastro.
V první půli koncertu zazní unikátní, multimediální Le Dîner (Večeře) s vizuálním doprovodem francouzské výtvarnice Charlotte Guibé a pod taktovkou autora Ondřeje Adámka. V druhé části nás pak Ondřej Adámek zasvětí do svého kuchařského i kompozičního umění coby interpret své participativní performance.
Abyste si koncert vychutnali co nejvíce, nenechte si ujít jedinečnou atmosféru funkcionalistické jídelny Masarykova Studentského domu od Bohuslava Fuchse.
Ondřej Adámek je český skladatel a dirigent žijící v Berlíně, jehož hudební tvorba získala mezinárodní uznání. Studoval na HAMU v Praze a na pařížském Conservatoire de Paris, kde rozvinul svůj unikátní hudební styl. Jeho skladby byly uvedeny na významných festivalech, jako jsou Donaueschinger Musiktage a Biennale di Venezia. Získal prestižní cenu Prix de Rome a spolupracoval s renomovanými soubory jako Ensemble Intercontemporain a Klangforum Wien. Jeho hudba je známá svou expresivitou a schopností vyjadřovat hluboké emoce, což jej řadí mezi přední osobnosti soudobé hudby.
Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky
[mc4wp_form id="339371"]