Ředitel Toronto Symphony Orchestra rezignoval na svůj post

Toronto Symphony Orchestra (TSO) oznámil, že jeho výkonný ředitel Matthew Loden rezignoval na svůj post k 22. září 2021. Loden se údajně rozhodl opustit Toronto, aby mohl být nablízku své rodině v Texasu. Současně mu byla nabídnuta pozice děkana na Shepherd School of Music na Rice University v Houstonu.
Matthew Loden (foto Toronto Symphony Orchestra)
Matthew Loden (foto Toronto Symphony Orchestra)

Matthew Loden je již několikátým ředitelem Toronto Symphony Orchestra, který se náhle rozhodl odejít ze své funkce po poměrně krátké době. Jeffa Melansona, který odešel v roce 2016, zastoupila prozatímní ředitelka Catherine Beck, aby poté předala TSO bývalému řediteli Cleveland Orchestra Gary Hansonovi. Právě jej nahradil Loden v roce 2018.

Během krátkého období ve své funkci Matthew Loden rozhodně nezahálel. Najal nového hudebního ředitele Gustava Gimena (který zastává stejnou funkci i v Orchestre Philharmonique du Luxembourg), scéna pod jeho vedením uvedla mnoho premiér a podařilo se mu získat nejvyšší individuální dar, který byl kdy darován jakémukoliv z kanadských orchestrů – 12,5 milionu dolarů. Také položil základy několika komunitním hudebním iniciativám, které prohloubily vztah TSO s veřejností, a jeho transformace financí pomohla TSO z deficitu.

Než bude v mezinárodní soutěži vybrán nový výkonný ředitel, bude povinnosti spjaté s touto funkcí vykonávat Roberta Smithová, která v TSO pracuje více než 20 let.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat


0 0 votes
Ohodnoťte článek
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments