Národní divadlo Brno pomáhá Ukrajině pomocí sbírky Diecézní charity Brno

Národní divadlo Brno se připojuje k vlně solidarity na pomoc Ukrajině, která statečně odolává už více než měsíc ruské invazi. Divadlo se spojilo s projektem Diecézní charity Brno a výsledkem je umístění kasičky ve foyer Janáčkova divadla na vybraná operní a baletní představení. Diváci tak budou mít možnost od 27. března do 10. dubna 2022 přispět libovolnou částkou.
Kasička Diecézní charity Brno v Janáčkově divadle (zdroj Národní divadlo Brno)
Kasička Diecézní charity Brno v Janáčkově divadle (zdroj Národní divadlo Brno)

Termín sbírky v Janáčkově divadle není náhodný – jde o dobu předvelikonoční, postní, kdy Janáčkova opera NdB uvádí příznačné tituly jako Nabucco a Řecké pašije. Kromě nich mohou diváci přijít i na Prodanou nevěstu nebo klasický baletní titul Labutí jezero. V repríze 29. března 2022 bude účinkovat i hlavní sólista Londýnského královského baletu Vadim Muntagirov. Na začátku dubna balet odehraje také neotřelou neoklasickou produkci Radio and Juliet.

Přispívat na sbírku je možné od 27. března do 10. dubna, a to několika způsoby: dobrovolným příspěvkem do kasičky umístěné v hlavním foyer Janáčkova divadla během představení nebo online.

Národní divadlo Brno se rozhodlo pomáhat skrze Diecézní charitu Brno, protože ta pomáhá uprchlíkům přímo v terénu, zde v Brně a Jihomoravském kraji, a to komunikační podporou, doprovázením, překlady, pomocí zorientovat se v novém prostředí, doprovázením na úřady, zajištěním dalších překladatelů a překlady důležitých informací, pomocí s praktickými věcmi pro život (lékař, zaměstnání, bydlení), cílenou pomocí oblečením, obuví, hygienickými potřebami i potravinami.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat


0 0 votes
Ohodnoťte článek
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments