Clarinet Factory oslavují 30 let na scéně s novým albem Towers a speciálním koncertem

Uznávaný kvartet Clarinet Factory slaví 30 let na hudební scéně. K této příležitosti si nadělili nové album Towers, které pokřtí na koncertu 11. září 2024 v pražské Městské knihovně. Společně s Barborou Polákovou, Beatou Havelkovou, kapelou Dunaj a dalšími hosty zahraje čtveřice klarinetistů Boura – Nýdl – Pavliš – Valášek skladby nejen z nového vinylu.
Clarinet Factory (zdroj Clarinet Factory)
Clarinet Factory (zdroj Clarinet Factory)

Po čtyřech letech od vydání předchozí řadovky Pipers přišel kvartet Clarinet Factory s další specialitou. Nové album Towers, vydané u Supraphonu, obsahuje jedenáct skladeb a je kromě digitální verze dostupné i jako 2LP. Název alba Towers, tedy Věže, symbolizuje čtveřici členů souboru. „Vnímáme se jako čtyři věže, každá stojí jinde, ale jedna bez druhé se neobejde, stejně jako bez těch okolo,“ říká k albu kapelník souboru Jindřich Pavliš. „I když je každá z těch věží jiná, společně tvoříme jeden celek, vzájemnou oporu,” dodává.

Kmotrou alba Clarinet Factory Towers bude pětinásobná držitelka hudebních cen Anděl Barbora Poláková. „Moc mě potěšilo, že kluci z Clarinet Factory chtějí, abych jim album pokřtila. Clarinet Factory hostovali na mém posledním albu ON/OFF, nahráli krásné klarinety do skladby Všechno a chystáme se ji společně poprvé zahrát právě na jejich křtu v Městské knihovně,” uvádí Barbora Poláková.

Křest alba připadl na datum 11. září, ačkoliv se může na první pohled zdát, že byl výběr cílený, je to pouhá shoda okolností. „Jsme si vědomi významu data 11. září, které je ve světovém povědomí spojeno s tragickými událostmi, výběr termínu ale nebyl úmyslný a název naší nové desky nebyl událostí inspirován. Věříme, že koncertem tento den přineseme jen pozitivní energii,” vysvětluje Jindřich Pavliš.

Na počest oslav 30 let od založení Clarinet Factory vzniká série tří speciálních nahrávek spřátelených kapel, které si upraví dle vlastního výběru a kreativní představy dílo z repertoáru klarinetistů. 

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat


0 0 votes
Ohodnoťte článek
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments